Vi tilbyder

Her finder du en liste over de forskellige behandlingsformer, som vi tilbyder i klinikken. Klik på en behandlings type nedenfor, for at læse mere om den.

Har du spørgsmål til en bestemt type af behandling, er du velkommen til, at kontakte os på telefon 62 62 32 10 eller mail info@midtfynsfysioterapi.dk</a .

Fysioterapi udredning og diagnosticering

Når du kommer til første konsultation, vil du få en grundig undersøgelse af din problemstilling og sammen vil vi fastlægge dit behandlingsforløb. Vi giver dig ligeledes vores vurdering af hvilke strukturer, der er årsagen til dit problem.

Gla:d forløb for knæ og hofter

Vi tilbyder glaid forløb for knæ og hofter.

GLA:D – Godt Liv med Artrose i Danmark

Nyere forskning viser at træning og patientuddannelse giver mindre smerter og forøget funktion. Læs mere på www.glaid.dk.

Der er 2 forløb, 1 med holdtræning og 1 hvor du selv træner derhjemme.

Gla:d forløbet består af:

  • Først undersøgelse ved fysioterapeuten
  • 2 gange patientundervisning
  • 6 ugers træning med 2 gange om ugen på hold eller hjemmetræning
  • 3 måneders opfølgning hos fysioterapeuten
  • 12 måneders opfølgning med spørgeskema

Du vil få materiale om træning, undervisning om artrose og logbog.

Smertehåndtering

Smerter opleves forskelligt fra person til person. Hvordan smerte opleves afhænger blandt andet af tidligere erfaringer samt kulturel baggrund. Det er ligeledes individuelt, hvad der er smertelindrende, men vi ved, at nogle faktorer påvirker smerte i positiv eller negativ retning.
Vores smertehåndtering kan vælges som enkelte ydelser eller som et forløb bestående af undervisning, information, samtaler og sparring i forhold til smertemekanismer og håndtering af langvarige smerter.
Der vil være flere deltagere på et forløb.
Det er ikke nødvendigt med henvisning fra egen læge, da der ikke gives tilskud fra sygesikringen.

Specialiseret rygudredning

Den specialiserede rygudredning er for dig med komplicerede eller langvarige smerter i nakke og/eller lænd. Smerterne kan være med eller uden udstråling til arme og ben.
Målet med undersøgelsen er at afdække årsagen til dine smerter, men samtidigt også at hjælpe dig med at blive klogere på hvilke faktorer, der kan være medvirkende til at vedligeholde smerterne. Sådanne faktorer kan fx være hvordan du bruger din krop i dagligdagen eller andre faktorer i dit liv, der direkte eller indirekte påvirker smerterne, fx stress.
Udfra en samtale og grundig undersøgelsen finder vi frem til hvilke behandlingstilbud, der mest sandsynligt vil kunne hjælpe dig. Vurderingen bygger på flere års klinisk arbejde på Rygcenter Syddanmark med diagnosticering og behandling af komplekse og langvarige ryg og nakke smerter. Der kræves ikke henvisning fra egen læge til specialiseret rygudredning, da der ikke gives tilskud fra sygesikringen.

Manuelle teknikker

Inden for fysioterapi har vi forskellige manuelle teknikker som fx mobilisering, udspænding og massage. Det afhænger af den enkelte problemstilling hvilken teknik vi bruger. Oftest kombineres de enkelte teknikker, de suppleres ligeledes ofte af træningsøvelser.

Tapning (sports og kinesio)

Vi bruger både alm. sportstape og kinesiotape.

Alm. sportstape er uelastisk. Oftest bruges tapen til at aflaste eller støtte til et led.

Kinesiotape er en elastisk åndbar tape, som er lavet af bomuld. Den har et specielt bølgende mønster, som løfter huden. Tapen kan bruges til flere forskellige problemstillinger fx en aflaste en beskadiget eller overbelastet muskel eller for at fjerne hævelse.

Mulligan

Mulligan er manuel metode, den er udviklet af Brian Mulligan på New Zealand i 1980’erne. Det består af skånsomme og primært smertefrie mobiliseringsteknikker, som tager udgangspunkt i kroppens naturlige bevægemønstre. En del af mobiliseringsteknikkerne indbefatter, at du selv er aktiv.

Mckenzie terapi

Mckenziemetoden eller Mekanisk Diagnostik og Terapi (MDT), som det også hedder er en udbredt metode til at behandle ryg og nakke. Fysioterapeut Robin Mckenzie fra New Zealand har udviklet metoden og det er hans opfattelse, at du med bestemte bevægelser og stillinger, er i stand til at mindske smerte og genvinde en tabt funktion. Du er aktiv i behandlingen og får typisk hjemmeøvelser.

Genoptræning

Vi kan genoptræne alle former for skader/problemstillinger i kroppen/bevægeapparatet.
Hvis du fx er blevet opereret i knæet, kan du foretage genoptræningen hos os. Ved operation må du gerne have operationspapirer med.
Det kan også være genoptræning efter en skade, for at opnå bedst mulige funktionsniveau.

 

Har du hørt om det frie valg af genoptræning?
I Danmark har du mulighed for at vælge en privat behandler, hvis din kommune ikke kan tilbyde dig opstart af genoptræning senest syv dage efter, du er udskrevet fra hospitalet med en genoptræningsplan.
Denne klinik er godkendt som behandler
Læs mere på www.mingenoptræning.dk

Hjemmebehandling

Vi tilbyder behandling i eget hjem eller på plejehjem, hvis du ikke har mulighed for at komme på klinikken. Er du henvist via lægen, er det denne, som skal vurdere om du er egnet til hjemmebehandling. Har du ingen henvisning fra lægen, kan du efter aftale med os få hjemmebehandling.
Der vil være et ekstra tillæg for kørsel uanset om du er lægehenvist eller ej.

Ultralyd, kortbølge, laser

Vi bruger forskelligt typer af el-terapi såsom ultralyd, laser og kortbølge. Det er forskelligt hvilke apparater vi bruger, det afhænger af typen af problem/skade. Vi kan fx behandle ankel forstuvning, slimsæk, fibersprængning og overbelastet sener med el-terapi.

Virksomhedsaftale

Virksomheder har mulighed for at lave aftaler for personalet. Det er dels muligt at vi kommer ud på virksomheden, men det kan også være, at personalet kommer på klinikken. Der kan være tale om både behandlinger, ergonomisk vejledning og træning. Ring til os for at høre nærmere.